Sleva! Zrnková káva BRAZÍLIE - PEDRA REDONDA | ESPRESSO 1 kg Zobrazit větší

LÁŽENSKÁ KÁVA Zrnková káva BRAZÍLIE - PEDRA REDONDA - ESPRESSO 1 kg

Chuťový profil: HOŘKÁ ČOKOLÁDA, PLNÉ TĚLO, OŘECHOVÉ MÁSLO, TOFFEE

Sběry z Fazenda Pedra Redonda jsou častými finalisty soutěže Cup of Excellence. Tato káva s plnou sladce oříškovou chutí patří mezi další ze skvělých místních produkcí naturálně zpracované kávy.

Exkluzivní Brazilská káva, která snese to nejpřísnější měřítko.

Více informací

Cena: 785 Kč s DPH

-35 Kč

820 Kč s DPH


0 ks

0 ks

Dostupnost: Není skladem

Výrobce: Lázeňská Káva


Doprava od 67 Kč a nad 3000 zdarma

Přes 10 000 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


Pražená káva: Matas de Minas - Pedra Redonda

  •  země Brazílie
  •  oblast Minas Gerais: Matas de Minas - Araponga
  •  producent José Bernandes Santana
  •  nadmořská výška 950 - 1 400
  •  druh 100% Arabika
  •  odrůda Catuaí
  •  zpracování naturální
  •  pražení na espresso
Káva z kávovaru na espresso

Káva Pedra Redonda

Ze 14 sourozenců tři bratři - José Bernandes, Geraldo a Donizete, zasvětili svůj život kávě a pustili se do provozu kávové farmy Pedra Redonda. Cílem v jejich kávovém businessu bylo pozvednutí úrovně kvality kávy.

Na 108 hektarové kávové plantáži probíhají sklizně od května do srpna. José Bernandes Santana se zaměřil na pěstování tradičních brazilských odrůd kávy: Catuaí.

Kávové dědictví převzal Beto, syn majitele farmy Josého Bernandese. A pokračuje v otcových stopách ke kvalitnější a chutnější kávě. Beto se svým týmem přistavěl také fotovoltaické panely k využití čisté sluneční energie pro farmaření, čímž své kávové zemědělství udělal ještě více ekologičtější.

Farma Pedra Redonda na západě oblasti Minas Gerais v Brazílii

Čím je brazilská káva z Matas de Minas tak speciální?

Celá oblast Minas Gerais, pod kterou region Matas de Minas spadá, je proslavená svou kávovou produkcí. Místní podmínky mají velký potenciál pro pěstování vysoce kvalitní kávy.

Zelené kopce s výškami nad 1000 m. n. m., úrodnou půdou a mírným klimatem jsou historicky spjaty s pěstováním kávy. Farmy pracují bez pesticidů, ale s organickými a udržitelnými prostředky nezatěžující místní ekosystém.

Pro Fazendu Pedra Redonda je klíčový také zavedený systém správy farmy, se kterým dokáží správně identifikovat jakékoliv nedostatky a problémy. Což vede k úpravě procesů a ještě vyšší kvalitě pěstované kávy.

Lokalita kávové farmy Pedra Redonda v Brazílii

Jak bude chutnat tento šálek kávy?

Brazilské kávy jsou vyhledávané pro svou nevyhraněnou chuť. Typická je plná oříšková sladkost, výrazné aroma a vyvážená chuť s tóny karamelu, melasy, kakaa a tmavé čokolády v dochuti.

Směs tří odrůd kávovníků arabika z farmy Pedra Redonda potěší chuťové pohárky všech milovníků kávy s plnou harmonickou chutí. Očekávejte sladké tóny toffee a ořechového másla. Ale také šťavnatost této naturálně zpracované kávy a dochuť hořké čokolády.

Doporučujeme na přípravu espressa. Právě pro tuto metodu přípravy kávy byl vytvořen profil středního pražení. Kromě použití na espresso z pákového nebo automatického kávovaru si kávu užijete i z Moka konvičky či džezvy.

Fazenda Pedra Redonda Matas de Minas

Káva z Brazílie

Brazílie je světovou jedničkou v počtu exportovaných kilogramů zelené kávy. Z důvodu toho, jak je Brazílie rozsáhlou zemí, se zde pěstuje mnoho odrůd kávovníku - Mundo Novo, Catuai, Icatú, Bourbon, Catucaí apod. Většina vypěstovaných třešní je zpracována suchou metodou a podnebí v Brazílii jen pomáhá k výborným výsledkům v chuti kávy. Produkce v tak velkém rozsahu ovlivňuje celosvětovou cenu kávy. V případě, že by brazilské farmy zasáhla špatná úroda, je velice pravděpodobné, že by došlo k ovlivnění ceny kávy na celosvětovém trhu.

Často jsou kávy z této země sladké s tóny čokolády, oříšku, karamelu s nízkou kyselostí. Brazilské farmy kávu mají sezónu sklizně v období dubna až září.

káva z Brazílie

Varieta Catuai

Žlutá a červená může být Cautai, která je spojována s velkou výtěžností kávových třešní. Catuai vznikla spojením odrůdy Caturra a Mundo Novo. V případě, že se o ni farmář důkladně stará, hnojí, představuje kvalitní výsledek, mnohdy s krásně ovocnou chutí.

varieta kávovníku

Suché zpracování kávy

Naturální metoda je nejstarším způsobem zpracování kávových třešní na světě. Nazývá se ji také suchá, protože hlavním procesem je zde sušení třešní.

Po sběru dojde k rozprostření kávových třešní buď na betonové plochy nebo africké postele. Africkou postel si můžete představit jako dřevěnou konstrukci na které je rozprostřené plátno, což pomáhá k lepšímu schnutí kávových třešní.

Doba sušení třešní je v rozmezí dvou týdnů až měsíce. V průběhu těchto dní je potřeba, aby farmáři plody pravidelně obraceli pro rovnoměrné schnutí. V případě deště je důležité kávu zakrýt aby se voda nedostala k třešním. Hniloba by pak mohla úrodu ohrozit. Po dokonalém usušení třešní je potřeba odloupnout slupku, která za dobu schnutí tvrdla. Farmáři jsou často vybaveny stroji, které jim při tom pomůžou.

V průběhu sušení přechází živiny a cukry z třešně do kávového zrna, což se posléze projeví na chuti. Káva zpracovaná suchou metodou má plnější chuť a silnější tělo. Často se naturální kávy spojují s tóny čokolády, oříšků, rumu a sušeného ovoce.

jak pražíme kávu

Jak pražíme kávu?

Zelené kávové zrna jsou pro nás základní surovinou. U každé kávy hledáme vhodný styl pražení a dodáme jí tak jedinečnou chuť do vašeho šálku.

Známe přesný původ kávy, její nadmoškou výšku i prostředí, ve které byl kávovník pěstován - tzv. terroir. To vše pak zohledníme při pražení, abychom dosáhli skvělého výsledku.

Díky naší pražičce Giesen a víceúrovňovému monitoringu je pražení konzistentní a umíme ho přizpůsobit chutím zákazníka.

Vše pro čerstvost kávy

Kávu po pražení ručně přebíráme a poté balíme do obalů s jednosměrným ventilem. Čerstvá káva si tak vytvoří přirozené mikroklima pro maximální čerstvost..

Naše sáčky jsou bez alobalu, plně recyklovatelné.

vše pro čerstvost kávy
káva pro espresso

Káva na espresso

Pražená zrnková káva, která se skvěle hodí na espresso. Jedná se o čerstvou kávu, která je citlivě pražená delší dobu, čímž docílíme snadnější extrakce kávy. Výsledná chuť espressa je pak příjemná, komplexní a nasládlá. Zrnková káva pražení na espresso se hodí jak do pákového kávovaru, tak do automatického kávovaru nebo i džezvy a moka konvičky.

káva na espresso

Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.

Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.

Recenze


Napsat recenzi

LÁŽENSKÁ KÁVA Zrnková káva BRAZÍLIE - PEDRA REDONDA - ESPRESSO 1 kg

LÁŽENSKÁ KÁVA Zrnková káva BRAZÍLIE - PEDRA REDONDA - ESPRESSO 1 kg

Chuťový profil: HOŘKÁ ČOKOLÁDA, PLNÉ TĚLO, OŘECHOVÉ MÁSLO, TOFFEE

Sběry z Fazenda Pedra Redonda jsou častými finalisty soutěže Cup of Excellence. Tato káva s plnou sladce oříškovou chutí patří mezi další ze skvělých místních produkcí naturálně zpracované kávy.

Exkluzivní Brazilská káva, která snese to nejpřísnější měřítko.