MRAZEM SUŠENÉ OVOCE - LYOFILIZOVANÉ OVOCE
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace je proces vysušení a odstranění vody ze suroviny za extrémně nízké teploty a tlaku. Výsledkem je surovina, která je vzhledově velmi podobná té čerstvé, avšak má mnohem nižší hmotnost a dokonale křupavou konzistenci.
Proč právě lyofilizované ovoce?
- zachovává si původní strukturu, barvu, chuť i vůni
- zachovává si nutriční hodnoty, minerály a vitamíny
- je bez přidaného cukru
- je snadno skladovatelné a trvanlivé
- je RAW, protože nebyla překročena teplota 42 °C
- je možné ho rehydratovat pomocí vody do původního stavu
|
Jak ho použít:
- samostatně jako zdravou a lehkou svačinku
- jako součást ovesné kaše, müsli nebo granoly
- na zdobení koláčů či dortů
- rozemleté na prášek se hodí například k ochucení smoothie nebo na obarvení polev, krémů či zmrzlin
|