Mořské řasy

Mořské řasy se označují také jako mořská zelenina. Obsahují zpravidla mnohem více minerálních látek a některých vitamínů než běžná zelenina rostoucí ze země. Řasy mají schopnost eliminovat vliv radioaktivních a chemických látek. Z těla odstraňují těžké kovy, a proto se doporučují i pro očistu organismu.

Přestože je moře znečištěné, i tak ale můžeme mít poměrně velkou jistotu, že mořské řasy pocházejí z čistých vod. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy jednoduše nerostou. Mají navíc tu výhodu, že na rozdíl od ryb nevstřebávají z vody škodlivé látky.

Proč je vhodné konzumovat mořské řasy, když je naši předkové nejedli, a navíc nepocházejí z naší oblasti? Pravidelný přídavek i menšího množství mořských řas do jídel může být vhodnější než užívat umělé vitamíny.

Mořské řasy je dobré pravidelně zařazovat do přípravy potravy. Jednak ji obohacují, jednak zvýší její stravitelnost a využitelnost. V kuchyni můžeme řasy použít jako koření, přidávají se do polévek, salátů, pomazánek i hlavních chodů.

Podle barev je rozlišujeme na zelené, hnědé a červené. K nejznámějším mořským řasám patří:

  • Wakame
  • Kombu
  • Nori
  • Arame
  • Agar-agar
  • Mořské řasy Wakame BIO mají jemnou mořskou chuť, která připomíná ústřice. Lze je použít jako přílohu, přidat například do polévky, rýže či těstovin, dochutit jimi salát nebo použít jako koření.

    Mořské řasy Wakame BIO mají jemnou mořskou chuť, která připomíná...

    169 Kč
Zobrazeno 1 – 1 z 1 položky