Másla, džemy, ochucovadla a ghi
1. Má výjimečnou chuť
Chuť arašídového másla je velmi specifická. I když mu tedy nejspíš ihned nepřijdete na chuť (stejně jako mnoho dalších lidí), dáte-li mu druhou šanci, pravděpodobně si ho zamilujete a nebudete už se ho moci vzdát.
Vyvstává však otázka, jestli jeho chuť není spíše nevýhodou – nevím jak vám, ale mně se často stává, že ho nakonec sním více, než bych původně chtěl. Stále je to však lepší, než když se vám něco takového stane třeba s čokoládou.
2. Je velmi výživné
Arašídy (a tedy i arašídové máslo) jsou poměrně vyváženým zdrojem makronutrientů. Obsahují velké množství tuků (převážně nenasycených) a také poměrně hodně bílkovin i sacharidů. Zároveň jsou i významným zdrojem vlákniny. S takovým rozložením se u potravin jen tak nesetkáte.