BrainMax Pure Mléčný kefír, zrna, BIO, 1 g

Zrna k přípravě domácího mléčného kefíru

Kefírová zrna jsou živé kolonie probiotických bakterií, proteinů a lipidů. Pokud mají krystaly cukr, kterým se živí a tu správnou teplotu, rychle se rozmnožují a vytvářejí chutný nápoj s množstvím zdravých bakterií. Kefírová zrna jsou malá, téměř průhledná zrna, která se ve chvíli smíchání s vodou a trošky cukru, promění v kvalitní probiotický nápoj. 

Kefír je snadný způsob, jak doplnit zdraví prospěšné probiotické kmeny a zároveň si udělat chutný nápoj. Můžete jej pít každý den a podpořit tím zdraví střev. Zároveň tím máte kontrolu nad jeho výrobou a správným skladováním.

Více informací

Cena: 279 Kč s DPH


105 ks

0 ks

Dostupnost: Skladem

Výrobce: BrainMax


Doprava od 67 Kč a nad 3000 zdarma

Přes 10 000 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


Mléčný kefír plný probiotik u vás doma 

Kefír je fermentovaný nápoj, kdy se za pomoci mléčného kvašení vytváří probiotické kultury, prospěšné pro náš trávicí trakt. Nicméně, aby náš trávicí systém mohl čerpat výhodný mléčného kefíru, je velmi důležitá jeho čerstvost. Proto si nyní můžete udělat svůj vlastní kefír a mít tak pod dohledem jak výrobu, tak i skladování, které je nejlepší ve skleněné láhvi bez zbytečného plastu.

mlecny kefir
mlecny kefir priprava

Co je fermentace?

Fermentace je proces, kdy dochází ke kvašení pomocí probiotických kmenů a trošky cukru. Během procesu živé kultury konzumují cukr a vytvářejí organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradičně se fermentace používá nejen u mléčných produktů, ale také zeleniny (nakládané zelí, kimchi) a jiných potravin. Fermentací se tvoří probiotické kmeny, které jsou pro člověk nepostradatelné a prospívají nejen našemu střevnímu mikrobiomu, ale díky tomu i posilují imunitní systém. A co použitý cukr? Kefírové krystaly metabolizují cukr jako součást fermentačního procesu. Nemusíte mít tedy obavy, že s konzumací kefíru si naopak škodíte přidáním cukru.

Probiotika a vliv na zdraví

  • Podpoří zdraví střevní výstelky.
  • Optimalizuje střevní mikrobiom.
  • Podpoří lepší trávení.
  • Přispěje k silnější imunitě.
  • Zlepší vstřebávání vitamínů.
  • Prevence střevních onemocnění

Příprava krystalů pro následný kefír

Pro aktivaci kefírových zrn je zapotřebí trošky cukru, který podpoří jejich růst. Můžete použít nerafinovaný třtinový cukr, protože ten je bohatý na minerály nebo zkombinovat cukr v poměru 25 g bílého cukru a 5 g hnědého cukru. Při samotné přípravě kefíru již můžete použít klasický řepný bílý cukr.

Příprava mléčného kefíru

Mléčný kefír se obvykle fermentuje 24 hodin, nicméně pokud ani po jednom dni mléko nezkvasilo, můžete jej nechat až 48 hodin. Pokud se po jednom dni již kefír oddělil od mléka a je na váš vkus příliš kyselý, můžete jej nechávat fermentovat kratší dobu.

nutuzutpbpzentyp2nfv-md.jpeg

BIO certifikace CZ-BIO-001

Náš mléčný kefír má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.

Složení: Dehydrovaná mléčná kefírová zrna*. *produkt z ekologického zemědělství.

Původ: Bulharsko

Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladování: Neotevřený produkt uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření musí být zrna ihned použita k aktivaci. Obsahuje mléko. Fermentované produkty mohou obsahovat stopy alkoholu a histaminu. V případě těhotenství, kojení, nebo podávání kefíru dětem se poraďte s lékařem.

Hmotnost: 1g

Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.

Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:


Recenze


Napsat recenzi

BrainMax Pure Mléčný kefír, zrna, BIO, 1 g

BrainMax Pure Mléčný kefír, zrna, BIO, 1 g

Zrna k přípravě domácího mléčného kefíru

Kefírová zrna jsou živé kolonie probiotických bakterií, proteinů a lipidů. Pokud mají krystaly cukr, kterým se živí a tu správnou teplotu, rychle se rozmnožují a vytvářejí chutný nápoj s množstvím zdravých bakterií. Kefírová zrna jsou malá, téměř průhledná zrna, která se ve chvíli smíchání s vodou a trošky cukru, promění v kvalitní probiotický nápoj. 

Kefír je snadný způsob, jak doplnit zdraví prospěšné probiotické kmeny a zároveň si udělat chutný nápoj. Můžete jej pít každý den a podpořit tím zdraví střev. Zároveň tím máte kontrolu nad jeho výrobou a správným skladováním.