Můj košík
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Poslat příteli
BrainMax Pure Vodní kefír, zrna, BIO, 5 g
Příjemce :
* Povinná pole
Zrušit nebo
BrainMax Pure Kefírová zrna slouží k přípravě domácího kefíru bez mléčné složky. Z pohodlí domova si snadno připravíte chutný osvěžující nápoj, který je navíc bohatý na probiotické bakterie, které podporují nejen trávení, ale také vyváženost střevního mikrobiomu, který je klíčový pro celkové zdraví. Jeho příprava je překvapivě jednoduchá – stačí kefírová zrna zalít vodou, přidat cukr a nechat fermentovat. Vodní kefír představuje alternativu pro ty, kteří nechtějí konzumovat mléčné produkty, a přesto doplnit tolik důležitá probiotika.
Fermentace je proces, kdy dochází ke kvašení pomocí probiotických kmenů a trošky cukru. Během procesu živé kultury konzumují cukr a vytvářejí organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradičně se fermentace používá nejen u mléčných produktů, ale také zeleniny (nakládané zelí, kimchi) a jiných potravin. Fermentací se tvoří probiotické kmeny, které jsou pro člověk nepostradatelné a prospívají nejen našemu střevnímu mikrobiomu, ale díky tomu i posilují imunitní systém. A co použitý cukr? Kefírové krystaly metabolizují cukr jako součást fermentačního procesu. Nemusíte mít tedy obavy, že s konzumací vodního kefíru si naopak škodíte přidáním cukru. I přesto má vodní kefír lehce nasládlou chuť a je mírně sycený, což je rovněž výsledkem fermentace.
Podpoří zdraví střevní výstelky
Optimalizuje střevní mikrobiom
Podpoří lepší trávení
Zlepší vstřebávání vitamínů
Prevence střevních onemocnění
Pro aktivaci kefírových zrn je zapotřebí trošky cukru, který podpoří jejich růst. Můžete použít nerafinovaný třtinový cukr, protože ten je bohatý minerály nebo zkombinovat cukr v poměru 25 g bílého cukru a 5 g hnědého cukru. Při samotné přípravě kefíru již můžete použít klasický řepný bílý cukr.
1. Rozpusťte 30 g cukru ve 300 ml vody a přidejte kefírová zrna + špetku jedlé sody.
2. Necháme 2 dny kvasit.
3. Sceďte a vylijte vodu.
5. Scedíme a zrna použijeme na vodní kefír.
1. Vyberte vhodnou nádobu, určitě je lepší volit skleněnou láhev. POZOR: V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice
2. Do láhve vložte zrna vodního kefíru a naplňte čerstvou, nejlépe nechlorovanou vodou a přidejte cukr.
3. Mírně otevřete horní víko sklenice, abyste umožnili proudění vzduchu potřebného pro fermentaci. Nechte při pokojové teplotě asi 1-2 dny.
4. Když je proces primární fermentace ukončen (přibližně po 1-2 dnech). Odstraňte horní víčko a sceďte kefír do skleněné nádoby/láhve, zatímco zrnka zůstanou ve sklenici.
5. Po scezení kefíru můžete do vodního kefíru přidat trochu ovocné šťávy nebo vymačkat čerstvou citrusovou šťávu. Lahve můžete uzavřít a nechat v lednici do dalšího dne pro druhé kvašení.
POZOR: V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice.
1. Vyberte vhodnou nádobu, doporučujeme skleněnou láhev.
2. Do láhve vložte zrna vodního kefíru a naplňte čerstvou, nejlépe nechlorovanou vodou a přidejte cukr.
3. Mírně otevřete horní víko sklenice, abyste umožnili proudění vzduchu potřebného pro fermentaci. Nechte při pokojové teplotě asi 1-2 dny.
5. Po scezení kefíru můžete do vodního kefíru přidat trochu ovocné šťávy nebo vymačkat čerstvou citrusovou šťávu. Lahve můžete uzavřít a nechat v lednici do dalšího dne pro druhé kvašení.
Náš kefír má BIO certifikát – Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.
Původ: Bulharsko
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: Neotevřený produkt uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření musí být zrna ihned použita k aktivaci. Fermentované produkty mohou obsahovat stopy alkoholu a histaminu. V případě těhotenství, kojení, nebo podávání kefíru dětem se poraďte s lékařem.
Hmotnost: 5 g