VitaHarmony Kyselina listová 400 mcg 90 tablet Zobrazit větší

VitaHarmony Kyselina listová 400 mcg 90 tablet

Kyselina listová patří mezi vitaminy skupiny B, které jsou také doporučovány uživatelkám hormonální antikoncepce. Mezi nejbohatší přirozené zdroje patří listová zelenina, celozrnné výrobky a játra. Úpravou potravin často dochází k vysokým ztrátám její aktivity, proto je důležitá i její suplementace.

Kyselina listová před otěhotněním a v těhotenství

Kyselina listová je jedním z vitamínů skupiny B. V lidském těle je nezbytná především pro tvorbu nových buněk.

Kyselina listová je naprosto nepostradatelná pro správný vývoj plodu v prvním trimestru těhotenství. Jenže až 95 % kyseliny listové zničíme vařením a o zbytek se „postarají“ kyslík a světlo.

Více informací

Cena: 66 Kč s DPH


Dostupnost: Skladem

Výrobce: VitaHarmony


Doprava od 67 Kč a nad 3000 zdarma

Přes 2000 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


Doporučené dávkování :
Dospělí 1/2 tablety, těhotné a kojící ženy 1 tabletu denně, zapít tekutinou. 

Skladování :
Na suchém a chladném místě, v uzavřeném obalu, mimo dosah dětí! Minimální trvanlivost do data uvedeného na obalu. 

Upozornění :
Obsah začněte užívat pouze z nepoškozeného bezpečnostního obalu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno dětem do 3 let. Není určeno jako náhrada pestré stravy.


Kyselina listová před otěhotněním a v těhotenství

Kyselina listová je jedním z vitamínů skupiny B. V lidském těle je nezbytná především pro tvorbu nových buněk.

Příjem kyseliny listové před otěhotněním a na počátku těhotenství působí jako účinná prevence defektů neurální trubice u dítěte (jedná se především o spina bifida a anencefalii, blíže viz popis na konci článku). Pravidelné užívání doporučených dávek kyseliny listové snižuje riziko těchto vrozených vad o 50 až 70 %.
Jakou dávku kyseliny listové by měly ženy užívat?

Před otěhotněním – 400 μg kyseliny listové denně, a to ve formě vitamínového doplňku výživy nebo potravin obohacených o kyselinu listovou. Mícha a mozek se u dítěte vytváří v prvních týdnech těhotenství, ženy by proto měly užívat kyselinu listovou již několik měsíců před otěhotněním. Vzhledem k tomu, že podstatná část těhotenství je neplánovaných, doporučují lékaři užívání kyseliny listové v dávce 400 μg denně všem ženám v produktivním věku.

V těhotenství – 600 μg kyseliny listové denně minimálně po dobu prvních 3 měsíců těhotenství, a to ve formě vitamínového doplňku výživy nebo potravin obohacených o kyselinu listovou.

Zvláštní případy – v některých případech lékař předepíše ženě vyšší dávky kyseliny listové (až 5 000 μg). Může se jednat o ženy, které dříve měly dítě s defektem neurální trubice, ženy, jejichž partner nebo blízký příbuzný měl defekt neurální trubice, ženy s celiakií, obézní ženy, ženy užívající léky na epilepsii nebo ženy s některými druhy vrozené anémie.

Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.

Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:


Recenze


Napsat recenzi

VitaHarmony Kyselina listová 400 mcg 90 tablet

VitaHarmony Kyselina listová 400 mcg 90 tablet

Kyselina listová patří mezi vitaminy skupiny B, které jsou také doporučovány uživatelkám hormonální antikoncepce. Mezi nejbohatší přirozené zdroje patří listová zelenina, celozrnné výrobky a játra. Úpravou potravin často dochází k vysokým ztrátám její aktivity, proto je důležitá i její suplementace.

Kyselina listová před otěhotněním a v těhotenství

Kyselina listová je jedním z vitamínů skupiny B. V lidském těle je nezbytná především pro tvorbu nových buněk.

Kyselina listová je naprosto nepostradatelná pro správný vývoj plodu v prvním trimestru těhotenství. Jenže až 95 % kyseliny listové zničíme vařením a o zbytek se „postarají“ kyslík a světlo.