Jukl PAMPELIŠKA KOŘEN 50 gr Zobrazit větší

Jukl PAMPELIŠKA KOŘEN 50 gr

Použití: O pozitívních účincích pampelišky se vědělo již v antice, kdy se mléko z pampelišky kapalo na pihy a využívalo při zánětech očí a při celkové ochablosti! Pampeliška je "nabitá" velmi prospěšnými látkami. Například inulínu, který perfektně vyživuje mikroflóru tlustého střeva je na podzim v pampelišce velmi mnoho. Tím vlastně pampeliška představuje velmi účinné probiotikum, které tím, že dostane Vaše tlusté střevo do optimální formy zároveň nepřímo posílí Vaši imunitu, upravuje hladinu cukru v krvi, snižuje vysoký tlak a působí proti střevním mikrozánětům a nádorovým onemocněním tlustého střeva. Zjara pak pampeliška představuje "vitamínovou bombu".

V bylinkářství se využívá hojně též vyvážená kombinace tříslovin, hořčin a aminokyselin. S úspěchem ji doporučujeme při problémech s játry a žlučníkem, jako podporu při léčbě žloutenky, močového měchýře, ledvin, zažívání, při revmatismu a bolestech hlavy v důsledku intoxikace.

Více informací

Cena: 50 Kč s DPH


Dostupnost: Skladem

Výrobce: JUKL


Doprava od 67 Kč a nad 3000 zdarma

Přes 10 000 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


Popis produktu

Pampeliška lékařská kořen řezaný

Pampeliška neboli smetánka lékařská je známá také jako dandelion. Jedná se o prehistoricky starou a velice známou rostlinu, která je hojně rozšířená po celém území České republiky, proto je také často považována za rostlinu plevelnou. Stačí roznést nebo rozfoukat pár semínek pampelišky na slunné místo, kde je k dispozici klasická zemina a smetánka lékařská je na světě.

V tradiční medicíně je však smetánkový kořen velice ceněný a je vhodný zejména pro udržení normálních trávicích funkcí – působí jako prebiotikum. Pampeliška lékařská se dále používá jako účinný antioxidant, podporuje jaterní a žaludeční funkce, je vhodná pro udržení normálního stavu močového systému. Užívání je doporučováno pro podporu trávicího traktu. Kořen je často součástí bylinných směsí.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tradiční užití:

Dvě čajové lžičky sušeného a řezaného kořene pampelišky lékařské přelijeme 250 ml horké vody a necháme chvilku projít varem. Sundáme z ohně a přiklopené louhujeme 15 min. Poté scedíme a pijeme vlažný 2 x denně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu.

Podrobnější informace jsou uvedeny v kvalitním internetovém (klikni na obrázek) nebo knižním herbáři!

http://botanika.wendys.cz/

Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.

Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:


Recenze


Napsat recenzi

Jukl PAMPELIŠKA KOŘEN 50 gr

Jukl PAMPELIŠKA KOŘEN 50 gr

Použití: O pozitívních účincích pampelišky se vědělo již v antice, kdy se mléko z pampelišky kapalo na pihy a využívalo při zánětech očí a při celkové ochablosti! Pampeliška je "nabitá" velmi prospěšnými látkami. Například inulínu, který perfektně vyživuje mikroflóru tlustého střeva je na podzim v pampelišce velmi mnoho. Tím vlastně pampeliška představuje velmi účinné probiotikum, které tím, že dostane Vaše tlusté střevo do optimální formy zároveň nepřímo posílí Vaši imunitu, upravuje hladinu cukru v krvi, snižuje vysoký tlak a působí proti střevním mikrozánětům a nádorovým onemocněním tlustého střeva. Zjara pak pampeliška představuje "vitamínovou bombu".

V bylinkářství se využívá hojně též vyvážená kombinace tříslovin, hořčin a aminokyselin. S úspěchem ji doporučujeme při problémech s játry a žlučníkem, jako podporu při léčbě žloutenky, močového měchýře, ledvin, zažívání, při revmatismu a bolestech hlavy v důsledku intoxikace.