Milota Kešu oříšky natural 250g Zobrazit větší

Milota Kešu oříšky natural 250g

Kešu jsou olejnaté oříšky, které mají vysoký obsah bílkovin, železa, zinku, hořčíku, draslíku a fosforu. Obsahují též betakaroten a stopové prvky, které podporují růst buněk.

Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin a má hodně karotenů, proto působí dobře na kůži, sliznice a oči.  Jsou vhodné při problémech se srdcem a nervovou soustavou. Mají vysoký obsah železa a vitaminu C – obě látky jsou prospěšné při chudokrevnosti a k posilování imunity. Také je bohatý na hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (zinek) a vitamíny A, B1 a E. Kešu jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy a sportovců.

Kešu oříšky možné účinky:

  • snižují hladinu cholesterolu v krvi

  • dodávají energii

  • pomáhají proti únavě

  • snižují deprese a nervozitu

  • podporují růst buněk a svalové hmoty

  • přispívají k prevenci ostreoporózy

  • největší obsah sacharidů ze všech ořechů, vhodné pro sportovce

  • přírodní zdroj hořčíku

Více informací

Cena: 129 Kč s DPH


Dostupnost: Skladem

Výrobce: Milota


Doprava od 67 Kč a nad 3000 zdarma

Přes 2000 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


Kešu jsou olejnaté oříšky, které mají vysoký obsah bílkovin, železa, zinku, hořčíku, draslíku a fosforu. Obsahují též betakaroten a stopové prvnky, které podporují růst buněk.

Kešu – vitaminová bomba

Kešu – vitaminová bombaOříšky kešu jsou jedlé nažky tropického stromu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale), který pochází ze severovýchodní Brazílie, a velmi ceněné je i jeho dřevo. V 16. století se rozšířil s portugalskými mořeplavci do Mozambiku a pobřežních oblastí Indie, dnes je rozšířen celosvětově v suchých tropických oblastech. Nažky jsou uloženy v ořechu ledvinovitého tvaru zavěšeném na zdužnatělé jedlé stopce, které vzhledem připomíná hrušku a je nazýváno „kešu jablko“. Celá jablka se používají ke krmení dobytka. Dužina je velmi bohatá na vitamín C a slouží k výrobě šťávy a vína. Možná se někdy ptáte, proč jsou kešu ořechy tak drahé? Skořápky ořechů totiž obsahují toxický olej kardol, který velmi dráždí kůži a sliznice, a celý proces zpracování si vyžaduje pečlivý proces odstranění této žíravé kapaliny. Tento škodlivý olej se dále využívá k výrobě např. průmyslových nátěrových hmot.

Kešu ořechy jsou bohaté na mononenasycené mastné kyseliny, jako je kyselina olejová a palmitová. Tyto esenciální mastné kyseliny pomáhají snižovat hladinu škodlivého LDL cholesterolu a zároveň zvyšovat hladinu prospěšného HDL cholesterolu. Kešu ořechy jsou výborným zdrojem esenciálních minerálních látek – zejména manganu, draslíku, mědi, železa, zinku a selenu. Spolu se slunečnicovými semínky mají nejvíce hořčíku ze všech ořechů a semínek vůbec. Hrst ořechů kešu denně poskytuje dostatečné množství výše jmenovaných minerálií a je výbornou prevencí proti jejich nedostatku. Kešu obsahují také mnoho důležitých vitaminů, jako je niacin, kyselina pantothenová (vitamin B5), pyridoxin (vitamin B6), riboflavin, thiamin (vitamin B1) a vitamin E. 100 g ořechů poskytuje 5,31 mg (35% denní doporučené dávky) vitaminu E a 0,417 mg (32 % z denní doporučené dávky) pyridoxinu. Pyridoxin snižuje riziko homocystinurie a sideroblastické anemie. Niacin je známý jako tzv. „protipelagrový faktor“ (vit. PP) a jeho dostatečný příjem v potravě brání vzniku různých dermatitid. Zajímavostí je, že kešu oříšky rovněž obsahují malé množství karotenoidu zeaxanthinu, který má pozitivní efekt na zrak, jelikož zabraňuje degeneraci sítnice. Konzumace kešu ořechů se doporučuje při křečích dutých orgánů, jako je tlusté střevo (podrážděné střevo), děloha (bolestivá menstruace) nebo při angině pektoris.

Kešu mají sladkou, jemnou chuť, konzumují se buď samostatně, v müsli nebo jiných pokrmech a potravinových výrobcích. Běžně jsme zvyklí na opražené a solené ořechy, zdravější jsou však neopražené.

Popis produktu

Opravdu výjimečné kešu ořechy lahodné jemné chuti a máslové konzistence.

Kešu ořechy rostou na až 12 m vysokých stromech jménem ledvinovník západní. Oříšek sám je zavěšený v tvrdém pouzdře na dužině, které se říká kešu jablko. Dostat semeno z tohoto plodu je velmi náročné. Obvyklý způsob je pomoci si pražením, ovšem lifefood kešu ořechy jsou loupané za studena, čímž si uchovávají všechny výživné látky, které jsou v kešu obsažené.

Kešu ořechy jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah blahodárných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E.

Kešu ořechy jsou skvělé samotné, ale také jako přísada do různych dezertů a jiných sladkých i slaných pokrmů, či se z nich dá vyrobit vynikající kešu krém.

Výživové údaje ve 100 g:

  • Energetická hodnota: 2402 kJ / 578 kcal
  • Tuky: 42 g
  • z toho nasycené: 9,4 g
    • Sacharidy: 31 g
  • z toho cukry: 15 g
    • Bílkoviny: 2,9 g
    • Vláknina: 18 g
    • Sůl: 0,04 g
    • Složení: 100% kešu ořechy
    • Země původu: Indonésie
    • Informace pro alergiky: může obsahovat stopy ořechů a sezamu
    • Skladování: uchovejte v suchu, temnu a chladnu
  • 250 gr

Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.

Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:


Recenze


Napsat recenzi

Milota Kešu oříšky natural 250g

Milota Kešu oříšky natural 250g

Kešu jsou olejnaté oříšky, které mají vysoký obsah bílkovin, železa, zinku, hořčíku, draslíku a fosforu. Obsahují též betakaroten a stopové prvky, které podporují růst buněk.

Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin a má hodně karotenů, proto působí dobře na kůži, sliznice a oči.  Jsou vhodné při problémech se srdcem a nervovou soustavou. Mají vysoký obsah železa a vitaminu C – obě látky jsou prospěšné při chudokrevnosti a k posilování imunity. Také je bohatý na hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (zinek) a vitamíny A, B1 a E. Kešu jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy a sportovců.

Kešu oříšky možné účinky:

  • snižují hladinu cholesterolu v krvi

  • dodávají energii

  • pomáhají proti únavě

  • snižují deprese a nervozitu

  • podporují růst buněk a svalové hmoty

  • přispívají k prevenci ostreoporózy

  • největší obsah sacharidů ze všech ořechů, vhodné pro sportovce

  • přírodní zdroj hořčíku