Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Z důvodu legislativy EU, která omezuje uvádění některých informací u produktů alternativní medicíny (doplňků stravy), pokud chcete vstoupit na tyto webové stránky, musíte souhlasit s níže uváděným tvrzením:
Produkty na těchto webových stránkách beru výslovně a pouze jako doplňky stravy, které nejsou dle platné právní úpravy ČR lékem a nelze je za léky zaměňovat. Informace u produktů uvedené jsou pouze pohledem, jakým na nemoc člověka nahlíží tradiční čínská medicína v Číně, žádným způsobem neovlivní můj úsudek a na základě tohoto pohledu nebudu doplňkům stravy zde prodávaným ani náznakem přisuzovat léčebné či zdravotní účinky.
Obsah na této stránce není vhodný pro osoby mladší 18 let. Pro přístup do této sekce musíte být starší 18 let. Potvrďte kliknutím na "Souhlasím"
Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin a má hodně karotenů, proto působí dobře na kůži, sliznice a oči. Jsou vhodné při problémech se srdcem a nervovou soustavou. Mají vysoký obsah železa a vitaminu C – obě látky jsou prospěšné při chudokrevnosti a k posilování imunity. Také je bohatý na hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (zinek) a vitamíny A, B1 a E. Kešu jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy a sportovců.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Milota Kešu oříšky natural 250g
Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin a má hodně karotenů, proto působí dobře na kůži, sliznice a oči. Jsou vhodné při problémech se srdcem a nervovou soustavou. Mají vysoký obsah železa a vitaminu C – obě látky jsou prospěšné při chudokrevnosti a k posilování imunity. Také je bohatý na hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (zinek) a vitamíny A, B1 a E. Kešu jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy a sportovců.
Příjemce :
* Povinná pole
Zrušit nebo
Kešu jsou olejnaté oříšky, které mají vysoký obsah bílkovin, železa, zinku, hořčíku, draslíku a fosforu. Obsahují též betakaroten a stopové prvnky, které podporují růst buněk.
Oříšky kešu jsou jedlé nažky tropického stromu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale), který pochází ze severovýchodní Brazílie, a velmi ceněné je i jeho dřevo. V 16. století se rozšířil s portugalskými mořeplavci do Mozambiku a pobřežních oblastí Indie, dnes je rozšířen celosvětově v suchých tropických oblastech. Nažky jsou uloženy v ořechu ledvinovitého tvaru zavěšeném na zdužnatělé jedlé stopce, které vzhledem připomíná hrušku a je nazýváno „kešu jablko“. Celá jablka se používají ke krmení dobytka. Dužina je velmi bohatá na vitamín C a slouží k výrobě šťávy a vína. Možná se někdy ptáte, proč jsou kešu ořechy tak drahé? Skořápky ořechů totiž obsahují toxický olej kardol, který velmi dráždí kůži a sliznice, a celý proces zpracování si vyžaduje pečlivý proces odstranění této žíravé kapaliny. Tento škodlivý olej se dále využívá k výrobě např. průmyslových nátěrových hmot.
Kešu ořechy jsou bohaté na mononenasycené mastné kyseliny, jako je kyselina olejová a palmitová. Tyto esenciální mastné kyseliny pomáhají snižovat hladinu škodlivého LDL cholesterolu a zároveň zvyšovat hladinu prospěšného HDL cholesterolu. Kešu ořechy jsou výborným zdrojem esenciálních minerálních látek – zejména manganu, draslíku, mědi, železa, zinku a selenu. Spolu se slunečnicovými semínky mají nejvíce hořčíku ze všech ořechů a semínek vůbec. Hrst ořechů kešu denně poskytuje dostatečné množství výše jmenovaných minerálií a je výbornou prevencí proti jejich nedostatku. Kešu obsahují také mnoho důležitých vitaminů, jako je niacin, kyselina pantothenová (vitamin B5), pyridoxin (vitamin B6), riboflavin, thiamin (vitamin B1) a vitamin E. 100 g ořechů poskytuje 5,31 mg (35% denní doporučené dávky) vitaminu E a 0,417 mg (32 % z denní doporučené dávky) pyridoxinu. Pyridoxin snižuje riziko homocystinurie a sideroblastické anemie. Niacin je známý jako tzv. „protipelagrový faktor“ (vit. PP) a jeho dostatečný příjem v potravě brání vzniku různých dermatitid. Zajímavostí je, že kešu oříšky rovněž obsahují malé množství karotenoidu zeaxanthinu, který má pozitivní efekt na zrak, jelikož zabraňuje degeneraci sítnice. Konzumace kešu ořechů se doporučuje při křečích dutých orgánů, jako je tlusté střevo (podrážděné střevo), děloha (bolestivá menstruace) nebo při angině pektoris.
Kešu mají sladkou, jemnou chuť, konzumují se buď samostatně, v müsli nebo jiných pokrmech a potravinových výrobcích. Běžně jsme zvyklí na opražené a solené ořechy, zdravější jsou však neopražené.
Opravdu výjimečné kešu ořechy lahodné jemné chuti a máslové konzistence.
Kešu ořechy rostou na až 12 m vysokých stromech jménem ledvinovník západní. Oříšek sám je zavěšený v tvrdém pouzdře na dužině, které se říká kešu jablko. Dostat semeno z tohoto plodu je velmi náročné. Obvyklý způsob je pomoci si pražením, ovšem lifefood kešu ořechy jsou loupané za studena, čímž si uchovávají všechny výživné látky, které jsou v kešu obsažené.
Kešu ořechy jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah blahodárných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E.
Kešu ořechy jsou skvělé samotné, ale také jako přísada do různych dezertů a jiných sladkých i slaných pokrmů, či se z nich dá vyrobit vynikající kešu krém.
Výživové údaje ve 100 g:
Milí zákazníci,
díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.
Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.