Sleva! Špaldová mouka Wolfberry BIO 400 g Zobrazit větší

Špaldová mouka Wolfberry BIO 400 g

Špaldová mouka Wolfberry BIO 400 g dodá organismu celou řadu vitamínů, minerálů, bílkovin a vlákninu. Je lehce stravitelná a výborně se hodí výrobě chleba, zavářky do polévky nebo zahušťování polévek a omáček.

Více informací

Upozornění: poslední kus skladem!

Cena: 31 Kč s DPH

-10 Kč

41 Kč s DPH


Dostupnost: Skladem

Výrobce: Wolfberry


Doprava od 67 Kč a nad 3000 zdarma

Přes 10 000 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


Pšenice špalda (Triticum spelta L.) patří k nejstarším kulturním obilovinám, která se v prehistorické době pěstovala především na Blízkém východě. Špalda je velice lehce stravitelná, má oříškovou chuť a patří do skupiny pluchatých pšenic.

Chleby s přídavkem špaldové mouky mají výraznou chlebovou vůni, velký objem, krásně popraskanou kůrku, perfektně chutnají a dlouho vydrží vláčné a čerstvé. Špalda navíc obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro organismus. Díky většímu podílu aleuronové vrstvy tak obsahuje pšenice špalda v průměru 16 % bílkovin, což je mnohem více, než u klasické pšenice.

Aminokyselinové složení je u klasické pšenice a špaldy téměř totožné, pouze obsah esenciálních aminokyselin je u špaldy vyšší. Špalda tak obsahuje poměrně značné množství nenasycených mastných kyselin a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku se v ní pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je velmi vysoká. Konzumace špaldové mouky ale v některých případek alergii u celiaků vůbec nevyvolává, v každém případě je ale její konzumace nutná prodiskutovat s lékařem.

Špalda, díky tomu, že není šlechtěná, tak si zachovává svoje přirozené vlastnosti a má oříškovou chuť. Ve Wolfberry špaldové mouce najdete celou škálu minerálních látek, vitamínů a více než 12 % bílkovin. Je vyráběná ze zrn rostlin pěstovaných v BIO kvalitě na kontrolovaném ekologickém zemědělství. Výborně se hodí na pečení chleba a různého pečiva, ale i na přípravu zavářek do polévky nebo na zahušťování pokrmů

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1214 kJ / 290 kcal; Bílkoviny: 12.5 g; Tuky: 2 g; Sacharidy: 55 g; Vláknina: 4 g; Voda: maximálně 11 g

Minerály ve 100g
Vápník:
38 mg; Železo: 4 mg; Draslík: 385 mg; Sodík: 8 mg

Alergeny
Lepek

Země původu
Holandsko

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Obsah
400 gNutriční hodnoty ve 100 g: 1214 kJ, 290 kCal, bílkoviny 12,5 g, tuk 2 g, sacharidy 55 g, vláknina 4 g, voda max 11 g. Minerály: Ca 38 mg, Fe 4 mg, K 385 mg, Na 8 mg, Niacin 3,2 mg. Obsahuje lepek.

Země původu: Holandsko

Obsah balení: 400 g

Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.

Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:


Recenze


Napsat recenzi

Špaldová mouka Wolfberry BIO 400 g

Špaldová mouka Wolfberry BIO 400 g

Špaldová mouka Wolfberry BIO 400 g dodá organismu celou řadu vitamínů, minerálů, bílkovin a vlákninu. Je lehce stravitelná a výborně se hodí výrobě chleba, zavářky do polévky nebo zahušťování polévek a omáček.