Ghí - přepuštěné máslo wolfberry bio 200 ml

BIO Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% BIO másla.

nejkvalitnější česká másla v kvalitě grass-fed a bio

ručně vyráběné v malých sériich na principech ekologického zemědělství

ghíčko = přepuštěné nejzdravější másličko

dlouhá trvanlivost bez nutnosti chladničky

z mléka od krav pasoucích se na trávě

přispívá ke snížení výskytu nádorů,snižuje cholesterol,krevní tlak,záněty a tělesný tuk

Posiluje imunitu organismu
Zklidňuje nervový systém
Podporuje a urychluje trávení
Snižuje hladinu cholesterolu
Na kožní problémy, jako je lupénka a popáleniny
Bezlepkové a bez laktózy

Více informací

Cena: 136 Kč s DPH


Dostupnost: Skladem

Výrobce: Wolfberry


Doprava od 50 Kč a nad 2.500 zdarma

Přes 700 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


 Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.

Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.

Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.

Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.

Wolfberry ghí je vyráběno z mléka z českých BIO farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.

Nutriční hodnoty: Energie: 883 kcal / 3700 kJ; Tuky: 99.9g – z toho 67.4g nasycené mastné kyseliny; Bílkoviny: 0.8g; Sacharidy: 0.1g – z toho cukry 0.1g; Sůl: 0g;

Minimální trvanlivost: V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.

Země původu: Česká republika
Obsah balení: 200 ml

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:


Recenze


Napsat recenzi

Ghí - přepuštěné máslo wolfberry bio 200 ml

Ghí - přepuštěné máslo wolfberry bio 200 ml

BIO Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% BIO másla.

nejkvalitnější česká másla v kvalitě grass-fed a bio

ručně vyráběné v malých sériich na principech ekologického zemědělství

ghíčko = přepuštěné nejzdravější másličko

dlouhá trvanlivost bez nutnosti chladničky

z mléka od krav pasoucích se na trávě

přispívá ke snížení výskytu nádorů,snižuje cholesterol,krevní tlak,záněty a tělesný tuk

Posiluje imunitu organismu
Zklidňuje nervový systém
Podporuje a urychluje trávení
Snižuje hladinu cholesterolu
Na kožní problémy, jako je lupénka a popáleniny
Bezlepkové a bez laktózy