Milota Kakaové boby nepražené prášek, Balení 250g Zobrazit větší

Milota Kakaové boby nepražené prášek, Balení 250g

Kakaové boby nepražené jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Mnoho lidí považuje čokoládu za "hříšné potěšení". Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků. Ovšem čokoláda, která je vyrobena z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná.

BIO Kakaové boby nepražené jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Více informací

Cena: 189 Kč s DPH


Dostupnost: Skladem

Výrobce: Milota


Doprava od 67 Kč a nad 3000 zdarma

Přes 2000 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


Proč jsou nepražené kakaové boby tak prospěšné?

 

1. Antioxidanty (polyfenoly)

  zajišťují ochranný efekt pro organismus

  předcházejí oxidačnímu poškození tkání

  přispívají k čištění buněk od volných radikálů

  pomáhají chránit organismus před škodami způsobenými volnými radikály z ovzduší

  podporují  kardiovaskulární systém

2. Neurotransmitery: zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní a jasnou mysl

  endorfiny - kakao stimuluje sekreci endorfinů navozující příjemný pocit, který zažívají sportovci po podání dobrého výkonu

  fenyletylamin - v čokoládě je stejný, který se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní

  anandamid - produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně

  serotonin - při jeho syntéze v mozku působí jako přírodní antidepresivum, a přispívá tak k dobré náladě

3. Důležité minerály

  draslík- udržuje rovnováhu mezi vodou a elektrolyty v lidském těle, pomáhá udržovat zdravý krevní tlak

  železo- podporuje krvetvorbu

4. Esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)

  podporují snižování cholesterolu

  přispívají ke správnému fungování nervového systému

5. Vláknina

  dlouhodobý pocit sytosti

 

Složení: 100% kakaové boby nepražené

Nutriční hodnoty / Nutritional Facts

ve 100 g / in 100 g

Energetická hodnota / Energy

2278 kJ/ 544 kcal

Tuky / Fat

39 g

    z toho nasycené/ Saturated Fat

25 g

Sacharidy / Carbohydrates 

35 g

   z toho cukry / Sugars

4 g

Vláknina / Fiber        

24 g

Bílkoviny / Protein

14 g

Sůl / Salt** 

0,5 g

Vápník / Calcium  

192 mg (24 %)*

Draslík / Potassium

580 mg (29 %)*

Fosfor / Phosphorus

196 mg (28 %)*

Železo / Iron

7,8 mg (56 %)*

Hořčík / Magnesium

303,8 mg (81 %)*

 

* Referenční hodnoty příjmu 

** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku

 

Uchovávejte na suchém, chladném a temném místě.

Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.

Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:


Recenze


Napsat recenzi

Milota Kakaové boby nepražené prášek, Balení 250g

Milota Kakaové boby nepražené prášek, Balení 250g

Kakaové boby nepražené jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Mnoho lidí považuje čokoládu za "hříšné potěšení". Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků. Ovšem čokoláda, která je vyrobena z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná.

BIO Kakaové boby nepražené jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.