Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Upozornění
Z důvodu legislativy EU, která omezuje uvádění některých informací u produktů alternativní medicíny (doplňků stravy), pokud chcete vstoupit na tyto webové stránky, musíte souhlasit s níže uváděným tvrzením:
Produkty na těchto webových stránkách beru výslovně a pouze jako doplňky stravy, které nejsou dle platné právní úpravy ČR lékem a nelze je za léky zaměňovat. Informace u produktů uvedené jsou pouze pohledem, jakým na nemoc člověka nahlíží tradiční čínská medicína v Číně, žádným způsobem neovlivní můj úsudek a na základě tohoto pohledu nebudu doplňkům stravy zde prodávaným ani náznakem přisuzovat léčebné či zdravotní účinky.
Obsah na této stránce není vhodný pro osoby mladší 18 let. Pro přístup do této sekce musíte být starší 18 let. Potvrďte kliknutím na "Souhlasím"
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Milota Včelí pyl, Balení 100 g
Příjemce :
* Povinná pole
Zrušit nebo
Účinky pylu
Odhaduje se, že včelí pyl obsahuje přes pět tisíc enzymů a koenzymů. To je samozřejmě mnohokrát více než jakákoliv jiná potrava.
Včelí pyl obsahuje:
Bílkoviny – významná je vysoká koncentrace esenciálních aminokyselin (leucin, isoleucin, valin, lysin, methionin, fenylalanin, threonin a tryptofan. 30g pylu dokáže zcela pokrýt denní potřebu esenciálních aminokyselin pro lidský organismus
Cukry – glukóza, fruktóza, dextrin, škrob, celulóza, ribóza, pentóza, kyselina glukuronová, kyselina pyrohroznová, pollenín.
Tuky – nejhodnotnější jsou esenciální masné kyseliny: linolová, linolenová, arachidonová
Minerální látky – NA, K, Ca, Mg, Fe, Co, S, Cu, P, Si, Se.
Enzymy – Pepsin, trypsin, amyláza, invertáza, fosfatáza
Vitaminy – A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K.
Ostatní látky – organické kyseliny, terpentýn, nukleové kyseliny, regulátory růstu a více než 100 enzymů.
Dávka pro dospělé:
Udržující: 10 g za den
Léčebná: 20 g za den.
Jedna vrchovatá čajová lžička je přibližně 5 g.
Denní dávku je nejlepší užívat 15 min. před jídlem ráno. Je možné i během jídla, ale nikdy ne večer nebo na noc.
Náš tip:
Rouskovaný včelí pyl doporučujeme pro lepší stravitelnost nechat nakvasit. Recept je skutečně snadný:
Převařte 40 ml vody a smíchejte s 25 g medu a 100 g včelího pylu. Důkladně promíchejte a přelijte do otevřené sklenice. Tu nechte zhruba 3 dny v pokojové teplotě. Poté můžete nakvašený včelí pyl konzumovat. Čtvrtý den už ale v pokojové teplotě zůstat nemůže, protože potřebuje chladnější prostředí spíže či lednice.
Nakvašený včelí pyl konzumujte ideálně půl hodinky před jídlem.
Pozor: Včelí pyl perga už procesem kvašení prošel přímo v úlu, takže už ho nemusíte opakovat znovu.
Jelikož má neobvyklou a zajímavou jemně kyselavou chuť je vynikající na dochucení ovocných salátů, pro jeho vzhled je originálním pomocníkem na zdobení koláčů a zákusků, ale je vhodný i na samostatnou konzumaci.
3-měsíční kúra
Můžeme ho dostat koupit ve formě drobných granulek. Doporučená denní dávka jsou 1-2 lžičky pylových kuliček rozpuštěných v medu nebo čerstvé ovocné šťávě, jogurtu, kefíru nebo spolu s müsli, ale můžeme je užívat i samostatně. Při velké fyzické i duševní zátěži se mohou užívat 3 - 4 lžičky denně. Doporučují se 15-denní kúry s desetidenní přestávkami po dobu tří měsíců
skladování:
dobře uzavřené balení na suchém a tmavém místě pro dlouhodobé skladování je nejvhodnější ho dát zmrazit
POZOR!
Pyl se nesmí podávat bez lékařského dohledu silným alergikům! Pár faktů na závěr:
Příprava a dávkování: pyl je dobré nechat kvasit a tím jej učinit stravitelnější. Převařit 25 ml vody, po vychladnutí přimíchat 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchat, napěchovat do skleničky a nechat 3 dny v otevřené sklenici. Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu (první týdny max. 1 až 2 lžičky denně). Pokud jste zejména pyloví alergici, začněte zvláště opatrně (1/2 až jednu lžičku denně). Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách! Včelí pyl je chutný s jogurtem, v salátech, müsli, apod.
Upozornění: zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci. Zde je ale namístě odlišit rostlinný pyl rozptýlený ve vzduchu od pylu včelího, u něhož je pravděpodobnost vyvolání alergie podstatně nižší. Nicméně alergikům doporučujeme začínat pouze s 1/2 lžičky denně a postupně zvýšit konzumaci na 1 až 2 lžičky, pakliže tělo pyl bez problémů přijímá. Současně se však včelí pyl používá pro alternativní léčbu alergií.
Více: Včelí pyl, příprava a dávkování
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g
Milí zákazníci,
díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.
Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.