Milota Včelí pyl, Balení 100 g Zobrazit větší

Milota Včelí pyl, Balení 100 g

Vynikající zdroj energie v zimě a na jaře. Včelí pyl je základní složkou potravy včel. Je plný vitaminů, enzymů, antioxidantů a minerálů.

Včelí pyl je nositelem plnohodnotných jemných stravitelných bílkovin, která se trávením rozkládají na aminokyseliny a vitamíny. Obsahuje 19 aminokyselin, jako například: laurovou, myristovou, pimitovou, atearovou, olejovou.

Pyl pro vitalitu a odolnost:

Včelí pyl dnes oceňují sportovci a osoby s vysokou fyzickou zátěží. Užívat jej ale může každý pro podporu a udržení dobrého zdraví.

Více informací

Cena: 112 Kč s DPH


103 ks

0 ks

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Milota


Doprava od 67 Kč a nad 3000 zdarma

Přes 10 000 výdejních míst v ČR a SR


Více informací


Včelí pyl.

Účinky pylu

Včelí pyl dnes oceňují sportovci a osoby s vysokou fyzickou zátěží. Užívat jej ale může každý pro podporu a udržení dobrého zdraví.


Včelí pyl a pyl rostlin obecně mají tyto oficiálně prokázané účinky:
•   napomáhá normální činnosti kardiovaskulárního systému
•   funguje jako imunomodulátor (díky obsahu enzymů a vitamínů) a antioxidant
•   pomáhá při poruchách trávicího traktu
•   působí proti únavě, podporuje vitalitu
•   má pozitivní vliv na duševní stav a výkon člověka
•   menopauzální komfort
•   podporuje zdravou činnost srdce, správnou hladinu cholesterolu a krevních lipidů
•   podporuje chuť k jídlu

Pylová zrnka obsahují to nejlepší, co příroda může poskytnout. Pravidelné užívání pylu vede k dlouhověkosti, zlepšuje chuť k jídlu, u obézních snižuje hmotnost zlepšením metabolismu, naopak u nezdravě hubených dokáže hmotnost zvýšit. Zlepšuje střevní těžkosti včetně průjmu, má antibiotický účinek, zlepšuje psychiku, jaterní choroby a nemoci srdce, zrak, zpevňuje vlasy a cévy, léčí zbytnělou prostatu a akceleruje růst.

Doposud je kupodivu málo známé, že květní pyl má obdivuhodné vynikající léčivé vlastnosti, jelikož je bohatý na biologické účinné látky, obsahuje veškeré nezbytné prvky a vitamíny pro lidský i zvířecí organizmus. Tento blahodárný vzácný květní pyl obsahuje též dosud neznámé látky a antibiotických účinkem dotvrzených v laboratořích a klinickými pokusy.

Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad. Včelí pyl působí antibakteriálně, podporuje imunitní systém a pomáhá snižovat nadváhu díky aminokyselině fenylalanin. Ta reguluje metabolismus tím, že vysílá tělu signály pro nižší či vyšší příjem potravy podle toho, zda tělo disponuje nadbytkem či nedostatkem živin.

  • Pyl je nejdokonalejší potrava. Jde o pyl z květů, přeměněn včelami na potravu, která má velmi příznivé účinky na mužskou plodnost a potenci.

    Odhaduje se, že včelí pyl obsahuje přes pět tisíc enzymů a koenzymů. To je samozřejmě mnohokrát více než jakákoliv jiná potrava.

    Včelí pyl obsahuje:

    Bílkoviny – významná je vysoká koncentrace esenciálních aminokyselin (leucin, isoleucin, valin, lysin, methionin, fenylalanin, threonin a tryptofan. 30g pylu dokáže zcela pokrýt denní potřebu esenciálních aminokyselin pro lidský organismus
    Cukry – glukóza, fruktóza, dextrin, škrob, celulóza, ribóza, pentóza, kyselina glukuronová, kyselina pyrohroznová, pollenín.
    Tuky – nejhodnotnější jsou esenciální masné kyseliny: linolová, linolenová, arachidonová
    Minerální látky – NA, K, Ca, Mg, Fe, Co, S, Cu, P, Si, Se.
    Enzymy – Pepsin, trypsin, amyláza, invertáza, fosfatáza
    Vitaminy – A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K.
    Ostatní látky – organické kyseliny, terpentýn, nukleové kyseliny, regulátory růstu a více než 100 enzymů.

    Dávka pro dospělé:
    Udržující: 10 g za den

  • Léčebná: 20 g za den.
    Jedna vrchovatá čajová lžička je přibližně 5 g.

    Denní dávku je nejlepší užívat 15 min. před jídlem ráno. Je možné i během jídla, ale nikdy ne večer nebo na noc.

    Náš tip:

  • Rouskovaný včelí pyl doporučujeme pro lepší stravitelnost nechat nakvasit. Recept je skutečně snadný:

    Převařte 40 ml vody a smíchejte s 25 g medu a 100 g včelího pylu. Důkladně promíchejte a přelijte do otevřené sklenice. Tu nechte zhruba 3 dny v pokojové teplotě. Poté můžete nakvašený včelí pyl konzumovat. Čtvrtý den už ale v pokojové teplotě zůstat nemůže, protože potřebuje chladnější prostředí spíže či lednice.

    Nakvašený včelí pyl konzumujte ideálně půl hodinky před jídlem.

    Pozor: Včelí pyl perga už procesem kvašení prošel přímo v úlu, takže už ho nemusíte opakovat znovu.


    Jelikož má neobvyklou a zajímavou jemně kyselavou chuť je vynikající na dochucení ovocných salátů, pro jeho vzhled je originálním pomocníkem na zdobení koláčů a zákusků, ale je vhodný i na samostatnou konzumaci.

    3-měsíční kúra
    Můžeme ho dostat koupit ve formě drobných granulek. Doporučená denní dávka jsou 1-2 lžičky pylových kuliček rozpuštěných v medu nebo čerstvé ovocné šťávě, jogurtu, kefíru nebo spolu s müsli, ale můžeme je užívat i samostatně. Při velké fyzické i duševní zátěži se mohou užívat 3 - 4 lžičky denně. Doporučují se 15-denní kúry s desetidenní přestávkami po dobu tří měsíců

    skladování:
    dobře uzavřené balení na suchém a tmavém místě pro dlouhodobé skladování je nejvhodnější ho dát zmrazit

    POZOR!
    Pyl se nesmí podávat bez lékařského dohledu silným alergikům! Pár faktů na závěr:

Příprava a dávkování: pyl je dobré nechat kvasit a tím jej učinit stravitelnější. Převařit 25 ml vody, po vychladnutí přimíchat 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchat, napěchovat do skleničky a nechat 3 dny v otevřené sklenici. Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu (první týdny max. 1 až 2 lžičky denně). Pokud jste zejména pyloví alergici, začněte zvláště opatrně (1/2 až jednu lžičku denně). Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách! Včelí pyl je chutný s jogurtem, v salátech, müsli, apod.

Upozornění: zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci. Zde je ale namístě odlišit rostlinný pyl rozptýlený ve vzduchu od pylu včelího, u něhož je pravděpodobnost vyvolání alergie podstatně nižší. Nicméně alergikům doporučujeme začínat pouze s 1/2 lžičky denně a postupně zvýšit konzumaci na 1 až 2 lžičky, pakliže tělo pyl bez problémů přijímá. Současně se však včelí pyl používá pro alternativní léčbu alergií.

VíceVčelí pyl, příprava a dávkování

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g

Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.

Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:


Recenze


Napsat recenzi

Milota Včelí pyl, Balení 100 g

Milota Včelí pyl, Balení 100 g

Vynikající zdroj energie v zimě a na jaře. Včelí pyl je základní složkou potravy včel. Je plný vitaminů, enzymů, antioxidantů a minerálů.

Včelí pyl je nositelem plnohodnotných jemných stravitelných bílkovin, která se trávením rozkládají na aminokyseliny a vitamíny. Obsahuje 19 aminokyselin, jako například: laurovou, myristovou, pimitovou, atearovou, olejovou.

Pyl pro vitalitu a odolnost:

Včelí pyl dnes oceňují sportovci a osoby s vysokou fyzickou zátěží. Užívat jej ale může každý pro podporu a udržení dobrého zdraví.