Můj košík
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Poslat příteli
Milota Včelí pyl, Balení 100 g
Příjemce :
* Povinná pole
Zrušit nebo
Účinky pylu
Odhaduje se, že včelí pyl obsahuje přes pět tisíc enzymů a koenzymů. To je samozřejmě mnohokrát více než jakákoliv jiná potrava.
Včelí pyl obsahuje:
Bílkoviny – významná je vysoká koncentrace esenciálních aminokyselin (leucin, isoleucin, valin, lysin, methionin, fenylalanin, threonin a tryptofan. 30g pylu dokáže zcela pokrýt denní potřebu esenciálních aminokyselin pro lidský organismus
Cukry – glukóza, fruktóza, dextrin, škrob, celulóza, ribóza, pentóza, kyselina glukuronová, kyselina pyrohroznová, pollenín.
Tuky – nejhodnotnější jsou esenciální masné kyseliny: linolová, linolenová, arachidonová
Minerální látky – NA, K, Ca, Mg, Fe, Co, S, Cu, P, Si, Se.
Enzymy – Pepsin, trypsin, amyláza, invertáza, fosfatáza
Vitaminy – A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K.
Ostatní látky – organické kyseliny, terpentýn, nukleové kyseliny, regulátory růstu a více než 100 enzymů.
Dávka pro dospělé:
Udržující: 10 g za den
Léčebná: 20 g za den.
Jedna vrchovatá čajová lžička je přibližně 5 g.
Denní dávku je nejlepší užívat 15 min. před jídlem ráno. Je možné i během jídla, ale nikdy ne večer nebo na noc.
Náš tip:
Rouskovaný včelí pyl doporučujeme pro lepší stravitelnost nechat nakvasit. Recept je skutečně snadný:
Převařte 40 ml vody a smíchejte s 25 g medu a 100 g včelího pylu. Důkladně promíchejte a přelijte do otevřené sklenice. Tu nechte zhruba 3 dny v pokojové teplotě. Poté můžete nakvašený včelí pyl konzumovat. Čtvrtý den už ale v pokojové teplotě zůstat nemůže, protože potřebuje chladnější prostředí spíže či lednice.
Nakvašený včelí pyl konzumujte ideálně půl hodinky před jídlem.
Pozor: Včelí pyl perga už procesem kvašení prošel přímo v úlu, takže už ho nemusíte opakovat znovu.
Jelikož má neobvyklou a zajímavou jemně kyselavou chuť je vynikající na dochucení ovocných salátů, pro jeho vzhled je originálním pomocníkem na zdobení koláčů a zákusků, ale je vhodný i na samostatnou konzumaci.
3-měsíční kúra
Můžeme ho dostat koupit ve formě drobných granulek. Doporučená denní dávka jsou 1-2 lžičky pylových kuliček rozpuštěných v medu nebo čerstvé ovocné šťávě, jogurtu, kefíru nebo spolu s müsli, ale můžeme je užívat i samostatně. Při velké fyzické i duševní zátěži se mohou užívat 3 - 4 lžičky denně. Doporučují se 15-denní kúry s desetidenní přestávkami po dobu tří měsíců
skladování:
dobře uzavřené balení na suchém a tmavém místě pro dlouhodobé skladování je nejvhodnější ho dát zmrazit
POZOR!
Pyl se nesmí podávat bez lékařského dohledu silným alergikům! Pár faktů na závěr:
Příprava a dávkování: pyl je dobré nechat kvasit a tím jej učinit stravitelnější. Převařit 25 ml vody, po vychladnutí přimíchat 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchat, napěchovat do skleničky a nechat 3 dny v otevřené sklenici. Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu (první týdny max. 1 až 2 lžičky denně). Pokud jste zejména pyloví alergici, začněte zvláště opatrně (1/2 až jednu lžičku denně). Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách! Včelí pyl je chutný s jogurtem, v salátech, müsli, apod.
Upozornění: zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci. Zde je ale namístě odlišit rostlinný pyl rozptýlený ve vzduchu od pylu včelího, u něhož je pravděpodobnost vyvolání alergie podstatně nižší. Nicméně alergikům doporučujeme začínat pouze s 1/2 lžičky denně a postupně zvýšit konzumaci na 1 až 2 lžičky, pakliže tělo pyl bez problémů přijímá. Současně se však včelí pyl používá pro alternativní léčbu alergií.
Více: Včelí pyl, příprava a dávkování
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g
Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.
Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.